Autentičnost

od: Jovana

Šta znači biti autentična?

Šta danas znači biti autentična?

Mnogi danas brkaju taj pojam misleći da je autentičnost vezana za stil oblačenja, za nešto posebno, unikatno.

 

Autentičnost znači živeti u skladu sa sobom, sa svojom istinom, biti verodostojna, originalna, jedinstvena, sa integritetom.

To znači biti svoja, predstaviti sebe baš takvu kakva jesi. Pričati iskreno i raditi u skladu sa svojim principima i vrednostima, bez pretvaranja i straha šta će drugi ljudi reći.

Medjutim nije lako doći do autentičnog življenja. To ne možete ni od koga kopirati. Možete samo koristiti znanja i metode na tom putu kako bi on bio smisleniji. Biti autentična je najdublje povezivanje sa sobom. 

Autentičnost se održava u svakoj sekundi našeg života. Od toga šta radimo ujutru kada se probudimo, čime se hranimo, šta čitamo, koje misli imamo, kako se osećamo, šta gledamo, sa kime smo okruženi…

Biti u kontaktu sa sobom, raditi na svojoj svesnosti je put do autentičnosti. 

Za mene je autentičnost kada su mi um i telo uskladjeni, kada sam u kontaktu sa svojim telom, duboko povezana, iskrena, opuštena, uživam u lakoći, spontana, otvorena, prirodna, nasmejana.

Šta nije autentičnost?

Kada potiskujemo svoje emocije, kada ne možemo da se povežemo sa sobom, kada ne izražavamo ono što mislimo i osećamo. Kada nismo u miru, kada smo napeti, u grču, kada ne govorimo svoju istinu, kada smo zatvoreni. Kada nam um i telo nisu uskladjeni.

Kada jedno mislimo, a drugo radimo.

Od malena su nas naučili na određene šablone.

Naučili su nas obrazcima i uverenjima. 

Kako da gledamo na život. Kako da gledamo na svet oko nas. Kako da gledamo i vrednujemo sebe. 

Koji je put autentičnosti?

Rad na svesnosti, otpuštanje onoga što mi nismo, upoznavanje sebe, spremnost da naučimo nešto novo, da otpustimo prošlost i staro, da iscelimo svoje rane, da procesuiramo ono što se godinama taložilo, sve je to put ka budjenju, put autentičnosti.

Jedina prava spoznaja autentičnosti je iskustvo. Kroz razne situacije i učenja dolazimo do svoje zone autentičnosti. 

Nekada ta iskustva neće biti prijatna, ali trebamo biti dosledni i savladati sve te izazove na našem putu autentičnosti. Skidati sloj po sloj svega onoga što nam ne služi i ne koristi, ma koliko teško i bolno bilo.

Kada sam mogla ja da podjem tim putem i naučim da spoznam svoju autentičnost, možeš i ti. 

Ono što radim sa klijentkinjama na COACHING sesijama jeste proces ka autentičnosti, uz moju podršku i uz pomoć određenih alata i veština otkrivamo put autentičnosti, put promene i potpune predaje. Put dubokog povezivanja sa sobom. Pravi put ljubavi prema sebi.

Šta za tebe znači biti autentična?

Ukoliko ti je ovaj blog koristan, podeli ga sa mamom, sestrom, prijateljicom…

0 komentar
2

You may also like

Ostavite komentar