KAKO IZAĆI IZ ZONE KOMFORA?!

od: Jovana

 

Mi se svakoga dana menjamo, promene su deo života, a opet većina se boji promena jer izlazak iz zone komfora nije uvek prijatan, to je nešto novo, što nikada pre nismo radili. To je neizvesnost u kojoj nema garancija.

Često ostajemo u zoni komfora jer nam je tu fino, udobno i sigurno, ušuškali smo se i teško nam je da pronadjemo motivaciju za izlazak iz nje. Za izlazak i iskorak u nešto nepoznato i novo, za učenje nove veštine. Medjutim što smo više zaglavljeni i ostajemo u svojoj zoni komfora propuštamo mogućnosti za lični rast i razvoj, za napredak, za otkrivanje nekog novog nivoa našeg života, za zadovoljenje naših potreba.

Ne treba da se bojimo promena, ali treba da se dobro pripremimo kako bi nam tranzicija prošla što lakše i bezbolnije. To je nešto na čemu dosta radim i sa svojim klijentkinjama na coaching sesijama i kroz moj autorski program samopouzdanje.

Radimo na mindsetu, promeni načina razmišljanja, osnaživanju, povećanju samopouzdanja, na hrabrosti.

Svakim korakom koji preduzmemo da malo proširimo svoju zonu udobnosti vodi nas ka ličnom rastu, učenju, uspehu, ka širenju naših potencijala.

I ja sam se nekada plašila da izadjem iz zone komfora, bila mi je strašna i sama pomisao da se izložim nepoznatim stvarima, a posebno jer mi je prag tolerancije na frustraciju bio jako nizak. Medjutim radom na sebi, boljim upoznavanjem sebe, danas mi je kristalno jasno da je sve promena i da bez promene nema rasta i napretka. Danas jedva čekam svaki izlazak iz zone komfora, jer znam da me čeka nešto lepše.

Kada sam mogla ja, možeš i ti!

 

Šta je zona komfora?

Zona komfora ili zona udobnosti je stanje u kome se osećamo sigurno i opušteno jer nismo izloženi nečemu nepoznatom i stresu. Ne upuštamo se u neke nove poduhvate, izazove i iskustva i na taj način imamo osećaj da “kontrolišemo” svoje okruženje, da smo bezbedni. A ostajemo u zoni komfora jer se plašimo, sve nam igleda neizvesno, želimo da izbegnemo strahove i stres.

Ali kada shvatimo da smo prerasli našu zonu komfora i da nas ustvari ona sprečava da idemo na sledeći nivo, da stagniramo, da nam treba nešto više, da budemo hrabriji u životu, da propuštamo prilike koje bi mogle da nam donesu lepši i ispunjeniji život onda je vreme da nešto uradimo povodom toga.

Kako da lakše izadješ iz zone komfora:

Probaj da načiniš jedan mali korak , da budeš hrabra i uradiš nešto novo bilo da je u pitanju da napraviš neki novi dezert, kreneš u školu plesa, izvedeš samu sebe na ručak, kreneš na coaching sesije, otputuješ na neko novo mesto…da otvoriš nove vidike i saznanja.

Bavi se redovno nekom fizičkom aktivnošću, bilo da je u pitanju neki sport, šetnja, teretana…, fizička aktivnost utiče i na naše mentalno zdravlje i na smanjenje stresa i olakšava nam izlazak iz zone komfora.

Brini o sebi, jer kada brineš o sebi i pokazuješ ljubav prema sebi i samim tim pobrinuvši se za svoje telo i zdravlje osećaš se bolje i lakše donosiš odluke.

Promeni svoju rutinu, testiraj sebe, napravi neki iskorak i dobićeš neke nove ideje.

Stekni neke nove veštine koje ti mogu pomoći na tvom putu profesionalnog i ličnog razvoja.

Kreni polako, korak po korak, jer ti koraci mogu doneti ostvarenje mnogih želja. Svakim korakom si bliže nagradi. I što više napuštaš zonu komfora, strah je manji. Svaki naredni put je sve lakše.

 

 

Ako zaista želiš da izadješ iz svoje zone komfora, da bolje upoznaš sebe, svoje emocije, da ukloniš strahove, da ostvariš svoje ciljeve, da poboljšaš sve životne oblasti, da imaš više hrabrosti i samopouzdanja, onda je ONLINE PROGRAM SAMOPOUZDANJE idealan za tebe.

U toku je upis na drugu grupu mog autorskog ONLINE PROGRAMA SAMOPOUZDANJE koji traje 2 meseca i sastoji se od 8 modula:

1.Moj uzor po pitanju samopouzdanja, zašto je super biti ja
2.Lične i tudje kritike i kako se nositi sa njima
3.Uverenja i vrednosti
4.Postavljanje granica i odnosi sa drugim ljudima
5.Emocije i telo
6.Kako da uvek imam samopouzdanje (tehnika sidrenja)
7.Ne postoji neuspeh samo rezultat
8.Kako da uvek imam razvojni mindset

Broj učesnika je ograničen na 10. 

Svake nedelje imamo temu koju obradjujemo i za koju ćeš dobiti lekcije i vežbe.
Program je sveobuhvatni strukturisani proces ličnog razvoja sa integrisanim pristupom pojedincu, stručno štivo prenešeno pitkim jezikom sa brojnim primerima u kojima ćeš se pronaći, kao i sa ličnim iskustvom.
U okviru svakog modula, to jest svake teme dobijaš nekoliko lekcija, vežbi i radnih zadataka.

 

Šta dobijaš na programu?

-audio i video lekcije
-PDF priručnike (teorija + vežbe)
-tehnike, alate i vežbe
-rad 1:1 preko Zoom aplikacije ( 2 poziva )
-grupni rad preko Zoom aplikacije ( 2 poziva ), Q&A
-svakodnevni feedback tokom dva meseca rada na sva tvoja pitanja i nedoumice

 

Prijavi se za besplatnu online konsultaciju kako bi se bolje upoznala sa

ONLINE PROGRAM-om SAMOPOUZDANJE 

na e-mail jovanajocko5@icloud.com ili na broj telefona 060/099-0000

 

Više o programu možeš saznati na linku:

https://jediputujvoli.com/usluge/online-program-samopouzdanje/

 

Na vašem putu podrške

Vaša Jovana Stanisavljević

0 komentar
0

You may also like

Ostavite komentar