Lazanja

od: Jovana
Lazanja

Lazanja je nastala u Napulju u srednjem veku. Lazanja – znači ravno, tanko testo. Ima i “svoj dan”,  Svetski dan lazanja.

Lazanja
Lazanja je nastala u Napulju u srednjem veku. Lazanja – znači ravno, tanko testo. Ima i “svoj dan”,  Svetski dan lazanja. I uživanje u… Recepti Lazanja European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 500gr kora za lazanje sa jajima
  • 400gr kačkavalja (rendanog)
  • 500gr mlevenog mesa
  • 500gr paradajz pirea
  • 500ml mleka

Instructions

Bešamel sos: u šerpu sipati ulje, zatim malo brašna i propržiti, zatim dodati mleko i sir i malo soli i dobro skuvati dok se sir ne rastopi u mleku.

Bolonjeze sos: u šerpu sipamo ulje, zatim mleveno meso, začine po želji (može se dodati šargarepa, luk, šta ko voli) i paradajz pire i sve to lepo skuvamo, to jest izdinstamo.

Zatim u šerpu ili vatrostalnu posudu sipamo malo ulja pa stavimo bešamel sos da prekrije dno, pa redom stavljamo koru, pa bešamel, pa bolonjeze sos i tako redom, a na kraju stavimo koru i preko bešamel sos i malo rendanog kačkavalja. Pečemo u rerni na 220c oko  20 minuta, a onda smanjimo na 180c i pečemo još 40 minuta. Sačekati 15-ak minuta da se malo ohladi, dodati još malo rendanog sira i seći lazanju i služiti.

I uživanje u preukusnoj lazanji može da počne! Prijatno!

0 komentar
0

You may also like

Ostavite komentar