Teranje na ljubav

od: Jovana

Većini je jako dobro poznat osećaj živeti u dvoje, a biti sam. Osećati se sam.
Samo što ista ta većina ne želi to da prizna, a kamoli da izađe iz takvog odnosa, jer za izlazak je potrebna hrabrost. Potrebno je imati muda. A i platiti cenu. A cena prava sitnica. Puno košta. Suza, živaca, uzdaha, strahova, teškoća, neprospavanih noći, hrane, a bogami i novaca.
Ima li ljubav cenu? Ima li nečija sreća cenu?
Šta kada se žena oseti nevoljeno?
Kada ne provodi kvalitetno zajedničko vreme sa partnerom?
Kada nema dobru komunikaciju sa partnerom?
Toliko puta sam čula floskule: “pričam njemu, a kao da pričam zidu”, “na jedno uvo mu udje ono što mu  kažem, a na drugo izađe”…
Koliko puta sam čula da je žena nezadovoljna, da nema dovoljno pažnje od strane partnera, da joj više ne govori lepe reči, da joj ne deli komplimente, da je prestao da bude romantičan, da im ni sex više nije kao što je nekada bio ili ga uopšte ni nema?
Koliko puta sam samo čula kako je žena stalno sama, jer muž non stop radi. Ne trudi se više oko nje. Koliko puta sam sam samo slušala plač žene koja se oseća tužno, nesrećno, nezadovoljno, usamljeno. Koliko sam samo puta čula žaljenje žene kako je njenom muškarcu postalo sve teško, čak i da izađu negde.
Kako on gleda samo sebe, radi ono što on želi, a ne mari šta njegova žena želi.
Koliko puta je žena slušala laži, a želela da veruje u njih po principu da li više veruješ meni ili sopstvenim očima?
Koliko puta se jedna žena osetila neuvaženo, poniženo, potcenjeno, manje vredno?
To samo ona zna!
Koliko puta je žena želela da se muž zainteresuje i za njene potrebe, za njena interesovanja, za njena osećanja?! Bezbroj.
Koliko puta čega, ma svega…?!
Svaka žena se u svom životu našla bar u jednoj navedenoj situaciji.
Dok ti jedan dan ne dopizdi i ne oteraš ga u tri lepe. A on u čudu. Otkud sad odjednom? A ti ćutiš, trpiš danima, mesecima, godinama, pa i decenijama. Dok ne pukneš.
Dok ne osetiš da to nije onaj isti čovek koga si upoznala i zavolela.
Da nemaš više ni razumevanja, ni poštovanja, a ni poverenja u njega. Ljubav dođe i prođe. Ali kad nestanu ove stvari, onda više nema nazad. Pomoći nema. Čak ni pomoću veštačkih aparata, pa makar bio u pitanju novac, deca, familija, kuća…
Svako trpljenje i teranje ima svoju granicu, pa i ljubav. Drugu osobu ne možeš naterati na ljubav ukoliko se ona tako ne oseća. Ljubav je osećaj koji ne možeš da kupiš. Ljubav nema cenu.
Život je ljubav!
Prvenstveno prema sebi.
Ako ne voliš sebe, ne možeš da voliš ni druge.
Voli sebe i pronaći ćeš ljubav, ne teraj druge da te vole.
A onaj ko te stvarno voli doći će.

You may also like

Ostavite komentar