Tiramisu

od: Jovana
Tiramisu

Pre nekoliko godina mi je jedan Italijan u Milanu ispričao da je poslednja verzija ovog kolača nastala u Veneciji sa moskarponeom, u čast kurtizanama kojima je u to vreme trebalo nešto da ih “podigne”

Tiramisu

Sastojci koji su nam potrebni za tiramisu:

Pre nekoliko godina mi je jedan Italijan u Milanu ispričao da je poslednja verzija ovog kolača nastala u Veneciji sa moskarponeom, u čast kurtizanama… Dezerti Tiramisu Italijanska Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 500 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingredients

  • veliko pakovanje piškota
  • 500gr sira moscarpone
  • 1 kašičica nescafe
  • 4 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1-2 kašike kakaa ( ja koristim superior arriba )
  • 4 kašike šećera

Instructions

Zagrejati šolju mleka da bude mlako i dodati jednu kašičicu nescafe i razmutiti. Umočiti svaku piškotu u mleko sa nescafom i poredjati u vatrostalnu pravougaonu  posudu dok se ne popuni dno.

U jednu činiju odvojiti 4 belanca i 4 kašike šećera i umutiti mikserom dok se ne napravi šne od belanaca. U drugu činiju umutiti 4 žumanca i moscarpone. Zatim smese iz obe činije sjediniti u jednu i umutiti mikserom i preliti pola smese po piškotama. Zatim opet umočiti svaku piškotu u mleko i redjati drugi red piškota preko smese u vatrostalnoj činiji i onda dodati drugi deo smese preko piškota i uzeti malo sito, ja obično sitom uzmem kakao, onako odokativno, po želji da li hoću da imam puno kakaa ili manje i samo pospem po kolaču.

Zatim kolač staviti u frižider, potrebno je celu noć da odstoji i ujutru je spreman za njam njam. Iii dobili smo super ukusan kolač!

Tiramisu je kolač koji je nastao u Toskani. Nastao je u devetnaestom veku u čast Italijanskom vojvodi. “Tiramisu” znači “podigni me”. Topi se u ustima, mmm! Tiramisu je savršen kolač koji obožavam, a i savršen afrodizijak!

 

You may also like

Ostavite komentar