Vision Board – Tabla želja

od: Jovana

Da li imate svoju tablu želja ili bar vizualizujete slike koje želite da živite i imate jasan cilj?!

Vision board ili tabla želja se već decenijama koristi kao sredstvo za pretvaranje snova u realnost.

Vision board je idealan alat koji pomaže ljudima da kreiraju i manifestiraju svoje snove, da pretvore svoju viziju u stvarnost. Njegova suština je sadržana u slici uz pomoć koje se aktiviraju neki delovi našeg mozga koji su povezani sa svesnim i nesvesnim umom.

Još pre pronalaska jezika, rane civilizacije su se izražavale kroz slike, znakove i simbole. U osnovi, razvili smo se od životinja do ljudi zahvaljujući slikama.

Slike aktiviraju starije delove našeg mozga sa kojima donosimo važne životne odluke, skoro u sto posto slučajeva: limbički mozak (koji je odgovoran za naše emocije) i reptilski mozak (koji je odgovoran za naše instikte preživljavanja). Za razliku od verbalne komunikacije koja aktivira naš nekorteks i ima priču da opravda odluke koje donosimo.

Mi smo naučeni da se bavimo samo svojim nekorteksom kada donosimo neki zaključak dok potpuno zaboravljamo svoj limbički i reptilski mozak koji u stvari donosi sve odluke.

Kada bi se zapitali koje su naše želje, nekorteks bi došao do odgovora koji najverovatnije ima vrlo malo veze sa našim istinskim motivacijama i pozivom.

Kada koristimo slike umesto reči i misli mi izazivamo naš svesni i nesvesni um istražujući metaforičke izraze naših misli i osećaja. Metaforičke slike omogućavaju umu da se opusti i pomogne da se uspostave veze sa kojima inače nismo bili svesni.

2019.-a godina je idealna za kreiranje table želja jer će skoro celu godinu Jupiter provesti u Strelcu, a Jupiter upravlja svime što je “veliko” i njegova uloga je da uveća sve što dotakne i da poveže naizgled nespojive delove u veću celinu. Zato Jupiter vlada velikim razmišljanjem o slici, vizioniranju i mašti. Jupiterova uloga je da usadi nadu i veru i osigura da se vizija ostvari. Jupiter je najveća planeta našeg solarnog sistema, zato je Jupiterplaneta napretka, izobilja i optimizma. Jupiter je takođe planeta verovanja, nade, vere i duhovnosti. Jupiter i Strelac su optimistični, duhovni i veći od života. Strelac je ta sila koja te tera da želiš ići dalje od svojih ograničenja. Kada kreirate svoju viziju u skladu sa svojim unutrašnjim strelcem, znate da ono što vi jurite nisu obični ciljevi. Vi ste za nešto veće od sebe, ali nešto što možete apsolutno postići, sve dok verujete. Nadam se da ste sada razumeli zašto je Jupiter u Strelcu najbolji mogući tranzit za vizioniranje. U 2019.-oj godini, dok je Jupiter u Strelcu, imaćete sve poverenje koje vam je potrebno da biste postigli najviši ideal, za vašu najvišu viziju onoga što je moguće.

Pošto ima 12 znakova u zodijakuJupiteru je potrebno 12 godina da obiđe okolo. Jupiter ima svoj ciklus koji traje 12 godina i započinje novi ciklus kada je u svom domu znak Strelca. Tako će 2019. godine Jupiter započeti novi 12-godišnji ciklus. Šta god da počnete 2019. godine će biti početak novog dvanaestogodišnjeg ciklusa u vašem životu. Najbolje od Jupitera ćete dobiti 2019. godine, jer je Jupiter u svom kućnom znaku.

Jupiter vam donosi prilike, ali ćete ih morati iskoristiti!

Zato požurite sa kreiranjem vaše table želja!

Ono što će vam trebati za kreiranje vaše table želja su: makaze, lepak, slike koje ćete prikupiti, hamer papir (veličine po izboru), vaše vreme i naravno dobra volja i želja da ostvarite ciljeve.

U prvoj fazi razmišljajte šta biste želeli da ostvarite, koje ciljeve u ovoj godini i polako prikupljajte slike za vašu tablu vizije. Skupite slike koje odražavaju vaše misli i osećanja. Da bi znali kako će Jupiter u Strelcu tačno uticati na vas 2019. godine trebate analizirati koju kuću u vašoj natalnoj karti prelazi Jupiter 2019. godine, a sve što treba da znate za tu svrhu je vaš podznak ili ascendant.

I kada sve to znamo vreme je da sve delove slagalice sastavimo zajedno i da napravite vašu tablu želja. Odštampajte sve slike, posmatrajte ih i kreirajte priču na osnovu slika u svojoj glavi. Ako vam se priča dopada i imate jasan smisao i cilj počnite da lepite slike na hamer. Najbolje je da slike uredite, to jest zalepite u uzročne veze, baš tako kako ih vidite i kako imaju savršen smisao za vas. Sada već imate i opštu ideju šta je osnovna tema vaše vizije. Možete i da zapišete koja je vaša vizija, orjentisana na korist i motivaciju, ka rezultatima.

Slobodno podelite vašu viziju sa drugima, to će povećati vašu verovatnoću uspeha. Tablu držite na mestu gde je možete svakodnevno videti. Možete je čak staviti kao screensaver na telefonu ili pozadinsku sliku na računaru. I što više razmišljajte o slikama i vizualizujte svoju tablu želja.

Uživajte u procesu kreiranja table želja,  vizije i ciljeva za ovu godinu.

Želim vam puno sreće i uspeha!

You may also like

Ostavite komentar