Zaglavljenost

od: Jovana

 

Da li ste se nekada osećali zaglavljeno? Zaglavljeno između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti? Da li ste nekada poželeli da se vratite na staro? A da niste bili potpuno sigurni da li to stvarno želite? Ili samo niste spremni da napustite vašu zonu komfora? Vašu realnost, u kojoj mislite da ne može bolje, jer ste tako navikli. Saživeli ste se sa tim. Ja nekako ne želim da prestanem da mislim, da sanjam, da uvek može lepše i bolje! Da me čeka još mnogo bolje! Ne želim da ostanem bez krila da vidim i neki drugi svet, lepši i bolji nego onaj u kome sam danas. To dete u meni ne gubi nadu, čak i kada je naizgled sve kao da je nada minimalna. Svi mi ostajemo u nekom trenutku zarobljeni i zaglavljeni tu gde jesmo, jer se plašimo da iskoračimo u nešto novo. Dopuštamo da nas strah prevlada. A i ponekad mislimo, ponekad se samosabotiramo ne verujući u sebe, po principu “sedi di si, ni za di si nisi”.

Umesto da damo sebi podršku, da radimo na svom samopouzdanju, da prevladamo naše nesigurnosti i strahove mi ostajemo zarobljeni u tom nekom polu imaginarnom strahu. Ostajemo zarobljeni u lošoj vezi, braku koji nas ne ispunjava, na poslu, iako nam se taj posao takoreći odavno smučio, u nezadovoljavajućem prijateljstvu, iako nam je dozlogrdilo da sebe dajemo kao prijatelja, a druga strana ni pola od toga… I kada sve to osvestimo neko bi rekao super, lako je! Eto sad znamo šta nas ne čini srećnim i obrnuto, pa možemo to i da promenimo. Aha! E tu je “catch”! Lako je razumeti! Kako pomiriti svesno i nesvesno?! Kako potisnuti sve one obrasce i uverenja koji su se skupljali od rodjena?! 

 

 

Jedini način je radom na sebi, radom na svesnosti i dati sebi vremena. Pustiti vreme da radi za nas. 

Za promenu je potrebno vreme! Nije svako spreman u isto vreme! Svako je individua za sebe! I svakom je potrebno različito vreme. Zato treba podržati sebe, raditi na samopouzdanju. 

Dok ne zatvoriš stara vrata, nova se neće otvoriti!

Da li se vodite ovom izrekom?! Kakva su vaša iskustva? Da li vam je teško da izadjete iz nezadovoljavajućeg odnosa bilo koje vrste? I da li mislite da povratak na staro može da se promeni i da bude bolji? 

You may also like

3 komentari

Lea 30/08/2019 - 15:37

Ja nekako ne volim da “pustim vreme”, tako sam pokusavala godinama i dosla do zakljucka da mi vreme samo ide. Sve promene sama forsiram.

Odgovor
Jovana 09/09/2019 - 21:20

Zdravo Lea! Bravo! Svako treba da osluškuje sebe i prati.Divno što znaš šta tebi najviše prija i tako i radiš! Veliki pozdrav za tebe!

Odgovor
Djurdjevic 23/03/2020 - 18:21

Ćao Jovana,
Slučajno sam naleteo na tvoju stranu i fascinirao me tvoj način razmišljanja.Mislim da i ti ziviš u nekoj vrsti Vortexa kao i ja. Lepo je kada se ujutro probudim i Kreiram sebi dan u pozitivnom smislu, i što je najvaznije da VERUJEŠ u to. Nazalost zbog ove globalne glupe situacije spečen sam bio da letim na Kipar i Moskvu.
Ovo će se sve brzo završiti i vodićemo opet normalan zivot. Lep Pozdrav – Zoran/062 8472214

Odgovor

Ostavite komentar