LJUBAV

od: Jovana

Ljubav je najveća magija! Ljubav je emocija koja donosi radost, uzbuđenje, sreću, euforiju, samopouzdanje…One koje vole uvek odaju oči koje sijaju, blistavost, lakoća, radost… Ljubav je život!Ljubav prvenstveno dajemo sebi, a onda i drugima. Ljubav je jedan od najlepših i najjačih osećaja koji dolazi iz duše. Ljubav ima razne oblike: prijateljska, roditeljska, majčinska, romantična, ljubav prema životinjama… Ljubav je skup emocija i ponašanja, ona nam donosi kako prijatne, tako i neprijatne emocije među kojima je najčešća ljubomora. Ljubav se razlikuje od osobe do osobe, prvenstveno kako su nas naučili o ljubavi u primarnoj porodici naši roditelji, baka i deka…, koji je bio njihov jezik ljubavi, tako smo i mi formirali koncept i percepciju ljubavi. Pravu ljubav doživimo kada sa partnerom prodjemo zajedno kroz razna iskustva i izazove, kada zajedno rastemo. Ljubav je odluka da iznova biramo istu osobu i da smo požrtvovani. Da radimo na našem odnosu, da smo privrženi i brižni. Da smo prijatelji. Da poštujemo. Da ne podrazumevamo. Da budemo intimni. Da delimo misli i osećanja. Ljubav ima veliki pozitivan uticaj na naš organizam i zdravlje. Ljubav je važan faktor za mentalno zdravlje.

Od velike je važnosti prva ljubav koju imamo jer ona oblikuje naš ljubavni život kasnije. Prava ljubavi znači uzajamni rast, podršku i slobodu. Danas se svašta naziva ljubav što nije. Ne pristajte na manje od onog što zaslužujete! Volite sebe kako bi mogli da volite i druge! 

Kada budete osvestili rečenicu : ” Volim te ali sebe volim malo više ” ( u prevodu volim te ali te neću pustiti da mi uništiš život ) shvatićete zapravo šta je ljubav. Ljubav je puštanje. Ljubav nije zadržavanje. Ljubav je oslobodjenje. A ne ropstvo. I ljubav nije bol. Ljubav je radost. I ljubav nije nemir. Ljubav je mir. Nije ni patnja. Nego je sreća. Ljubav je osećaj u vama koji delite sa još nekim. Ako je nemate u sebi teško da ćete je privući spolja. Ljubav nije sećanje na prošlost. To je iluzija. Sva ta prošla iskustva su tu da nas probude, pokrenu, nauče , rane, inspirišu. Drugim rečima da naprave bolju verziju nas samih. Jer smo nekada negde skrenuli u pogrešnom smeru. I zaboravili smo šta je ljubav. Prestali smo da verujemo u nju. Zamenili smo je sa hiljadu drugih stvari koje su tu da nam skrenu pažnju od nje. Izgubili smo veru i poverenje. Zaboravljamo da praštamo.  Jer sebi ne dozvoljavamo greške. Naučeni smo da sebe kažnjavamo kad pogrešimo. 

Volim vas i želim vam da se volite!

Vaša Jovana

0 komentar
0

You may also like

Ostavite komentar